top of page

Finfin utmärkelse till katteri Skogshall!

För den som tror att man måste ha många avkommor för att bli årets avelshane så måste Fritte få visa att det räcker faktiskt med 6 ungar efter sig. Det viktigaste är avkommornas kvalitet och duktiga ägare till ungarna. Stort tack till Rose-Marie Bjäreklint, Linda Hasselström-Juhl och Mona Abrahamsson som visat upp Frittes avkommor på ett så fint sätt!

Fritte heter på papperet IC* Skogshall Fritiof. Han bor som bortskämt ensambarn hos farmor och farfar där han på ett alldeles fantastiskt sätt fått två äldre människor att blomstra och leva upp på ålderns höst. Där lever han som en prins, sover mellan farmor och farfar och går fritt mellan inomhus, uterum eller sin lilla utegård.


Vi är så glada att Fritte finns hos oss och kan bidra med sina gener inom vitfläckiga, brittiska kort- och långhår. Han ärver ner sin kraftiga benstomme och sitt sociala temperament. Fritte är homozygot vitfläck vilket betyder att han bär på anlag för vitfläckighet från både mamma och pappa. Anlagen för dilution och kanel gör honom bara ännu mer värdefull. Kort sagt är han en fantastisk tillgång för alla oss som älskar vitfläcksbritter och sällsynta färganlag.

Comments


Recent Posts
Archive
Search By Tags
Inga taggar än.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page