top of page

Välkommen till Skogshall!

Mitt namn är Lotta. Jag och min man Patrik bor i ett litet samhälle som heter Kimstad mellan Norrköping och Linköping.

Vår uppfödning är döpt efter vårt hus, Skogshall.

Det tog mig 5 år att tjata till mig min första katt. då hade jag hunnit bli 10 år och hade fått gå vägen från fiskar till marsvin (en mycket trevlig bekantskap) vidare till Bamse en svart-tigrerad bondkatt. Jag minns fortfarande dagen vi åkte och hämtade honom. Så spännande det var och jag var så lycklig!

Redan innan jag och min man flyttade ihop skaffade vi vår första gemensamma katt, Kissen, en vit fin liten huskattflicka som hittades övergiven på en åker tillsammans med sin bror.
Därefter har det alltid funnits katter i familjen.
Vår första Britt köpte vi 1998, det var en svart långhårig flicka, Siri, som senare fick två kullar. Ur hennes första kull behöll vi Snoddas.

Efter att våra barn flyttat hemifrån blev huset så tomt och tyst. Vi kände att vi behövde lite liv och rörelse och kände att det var dags att ta upp det där med kattuppfödning igen.


Sagt och gjort. Sedan 2011 föder vi upp brittiskt korthår igen med inriktning på typ, temperament och vitfläckar. Vitfläckskatterna är så vackra tycker vi. De blir som små prickiga konstverk och ingen kattunge blir den andra lik.

/ Lotta


 

bottom of page